Instagram takipçi satın al
Haberlerİş Hayatı

2 bin 500 kadın polis memuru alınacak!

istanbul temizlik şirketi

2500 kadın polis memuru alınacak!

2500 kadın polis memuru alınacak!

2 bin 500 kadın polis memuru alınacak

EGM’nin “Güven Masası” uygulaması, hem polis merkezi amirlikleri hem de amirliklerin dışındaki iş ve işlemlerle ilgili, vatandaşlarla iletişimi güçlendirme, bilgi verme ve yönlendirme yapılabilmesi için 81 ilde 700 polis merkez amirliğinde hayata geçirildiğini açıkladı. 81 ilde kurulan Güven Masaları‘nda görev almak üzere 2 bin 500 kadın polis adayı alınacak.

Sabah dokuz ile akşam altı saatleri içerisinde hizmet verecek olan Güven Masaları’nda güler yüzlü, diksiyonu düzgün kadın polisler görev alacak. Görevli polisler vatandaşlar ile yüz yüze görüşerek başvurularını amirliğin ilgili bölümüne yönlendirecek. Eğer ilgili birim Polis Merkezi Amirliğinin görev alanının dışında ise mevzuat hükümlerine göre vatandaşa gerekli bilgi verilerek ilgili kuruma yönlendirilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğünün açıklamasına göre polis merkezi amirliğine başvuran vatandaşlar ile en üst düzeyde iletişim kurulması, taleplerin hızlı bir şekilde alınması, vatandaşlara güler yüzlü ve güven verici şekilde, “Polis Merkezi Amirliği Etik Davranış İlkeleri” kapsamında yaklaşılması hedefleniyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Asayiş Suçları ile Mücadele Değerlendirme Toplantısında yaptığı açıklamada güven masasıyla ilgili olarak “Polis Merkez Amirliklerimiz bizim ilk vitrinimizdir. Dolayısıyla buradaki ilişkiyi doğru tespit etmek zorundayız. Bu amaçla Polis Merkez Amirliklerimize ‘Güven Masaları‘ kuruyoruz. ” dedi.

“Güven Masası” uygulaması ile başta polis merkezi amirlikleri olmak üzere, benzer kapsamdaki diğer birimlerin iş ve işlemlerine katkı sağlanması amacıyla 24’üncü Dönem Polis Meslek Eğitimi için 2 bin 500 kadın polis memuru adayı alınacağı İçişleri bakanı Süleyman Soylu tarafından belirtildi.

Açıklamada, ön başvuru tarihleri ve sınav hakkında bilgilerin Polis Akademisi Başkanlığı’nın web sitesinden ( www.pa.edu.tr) açıklanacağı belirtildi.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu